• Millennium centre, Cardiff, Wales

    Image ID
    FOT662330
    Rights
    RM Rights Managed
    Image Details
    Image File Attributes
    5.7 MB
    JPEG
    Image Dimensions
    3781 x 2489 px
    Image Print Size (at 300 ppi)
    320 x 211 mm
    12.6 x 8.3 in
    Visual Size @300ppi
    Keywords
    Architecture buildings Capita Percy Thomas Cardiff bay Jonathan Adams millennium centre UK wales
    Description
    The Centre was designed by Jonathan Adams, of local architects, Capita Percy Thomas. The building was designed to reflect the many different parts of Wales with local Welsh materials that dominate its history; slate, metal, wood and glass. All the materials used come from Wales. The Centre's main feature, the bronze coloured dome, which covers the Donald Gordon Theatre, is clad in steel that was treated with copper oxide. It was designed to withstand the weather conditions on the Cardiff Bay waterfront and will look better with age. The architect, Jonathan Adams, decided not to use copper and aluminium as they would both change colour with age and weather conditions. Inscribed on the front of the dome, above the main entrance, are two poetic lines, written by Welsh poet Gwyneth Lewis. The Welsh version is Creu Gwir fel gwydr o ffwrnais awen, which means "Creating truth like glass from the furnace of inspiration". The English is In These Stones Horizons Sing. The lettering is formed by windows in the upstairs bar areas and are internally illuminated at night. Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Wales_Millennium_Centre
    Uploader
    David John Carton
    Contributor
    David John Carton
    Date Taken
    2010-04-12
    Uploaded on
    2010-04-15
    Collection
    Cardiff
    Category
    Architecture
    Sub Category
    Buildings
    Setting
    Outdoor
    Point of view
    Eye level
    People
    With people
    Number of people
    many
    Dominant colour
    #B0C0E0